Projekat koji se realizovao u periodu Oktobar 2021 – Februar 2022. a koji je podržan od strane Kanadske ambasade, priveden je kraju.

Cilj projekta je bio, podizanje svijesti javnosti o neprihvatljivosti i nuli tolerancije za sve oblike nasilja nad ženama i djevojčicama, uključujući i nasilje u obitelji u BiH.

Ciljna skupina projekta bili su mladi, njih 100 iz srednjih škola u Brčko distriktu, Banja Luci, Sarajevu i Mostaru.

Projekat je ispunio zadana očekivanja  tako da slobodno možemo reci da smo doprinijeli povećanju razine znanja i svijesti mladih o svim oblicima nasilja nad ženama i djevojkama. Također poslana je jasna poruka o nedopustivosti svih oblika rodno uvjetovanog nasilja. Dodatno mladi su informisani o senzibilizaciji svih oblicika nasilja nad ženama i djevojčicama, s naglaskom na obiteljsko i seksualno nasilje, kao i poboljšanje kvalitete rada stručnog osoblja u državnim tijelima, institucijama, organizacijama civilnog društva i članovima kantonalnih komisija za ravnopravnost spolova. Ostvarena je i saradnja PRONI-ja sa srednjim i osnovnim školama, te organizacijama civilnog društva na području BiH, rečeno je iz PRONI-a.