Ako imate ideju za priču kojom ćete privući pažnju mladih ljudi širom Zapadnog Balkana, prijavite se na Takmičenje za mlade novinare i novinarke u okviru programa Media for All. Vaša ideja bi mogla dobiti podršku za profesionalnu produkciju. Radite s iskusnim mentorom/icom i predstavite svoju priču stručnom žiriju kako biste osvojili nagrade.

Takmičenje za mlade novinare i novinarke u okviru programa Media for All otvoreno je za novinare i novinarke u dobi od 21 do 30 godina koji su državljani jedne od zemalja Zapadnog Balkana.

Tražimo fascinantnu priču koja će se svidjeti mladim ljudima. Priča može govoriti o bilo kojoj temi, uz predložene teme kao što su nezaposlenost mladih, životna sredina, uticaj pandemije,  te rodna ravnopravnost i rodna pitanja.

Priča se može kreirati u bilo kojem formatu, tj. audio, video, multimedijskom, blogovi i vlogovi.

Odabrani kandidati radit će u timovima, pod mentorstvom medijskog stručnjaka/inje u okviru mentorskog programa u trajanju od osam tjedana, a dobit će i stipendije u iznosu od po 500 GBP

Pet najboljih timova sudjelovat će u našem događaju za umrežavanje u novembru. Predstavit će svoje priče žiriju iskusnih novinara/ki. Tri najbolja tima bit će nagrađena produkcijskom opremom.   

Rok za dostavljanje prijava
Sve prijave moraju biti dostavljene do 17.00 sati, 3. septembra
Više informacija o natjecanju i upute za prijavu možete pronaći ovdje

O projektu Media for All
Projekt Media for All realizira se u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. Svrha ovog projekta koji podržava medije je jačanje uređivačke nezavisnosti medija na Zapadnom Balkanu i podrška lokalnim nezavisnim medijima u postizanju financijske održivosti.