PRONI Centar za omladinski razvoj u saradnji sa Crvenim krstom  / križom Brčko distrikta BiH organizira PRONI Omladinski kamp KAMPanju , uz podršku američke ambasade u BiH.   

Mirovni kamp otvoren je za 60 mladih iz BiH  u periodu od 23.-27.09.2021.  održaće se u mjestu  Brka (Restoran Holiday) kod Brčkog.

Kome je namijenjen mirovni kamp za mlade:

Na kamp se mogu prijaviti mladi  u dobi od 18 do 25 godina , koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, a koji žele promovirati mir i raditi na projektima koji uključuju angažman mladih.

Informacije o smještaju i troškovima:

Smještaj za učesnike će biti obezbijeđen  u šatorima , a dodatni troškovi, kao i troškovi hrane,  obezbijeđeni su od strane organizatora . U sklopu kampa učesnici će imati  pristup bazenima (ako vrijeme bude omogućilo).

Kako se prijaviti:

Prijavu možete pronaći na ovom linku i prijave su otvorene do 16.09.2021.  

Dnevni red : 

Na kampu će biti edukacija o temama ljudskih prava i analiza konflikta, govor mržnje i medijska pismenost, kritičko razmišljanje i osnove zagovaranja. Kamp će biti ispunjen i drugim zabavnim sadržajima kao što su igre bez granica, filmovi, takmičenja, kvizovi i slično, a ugostićemo i poznajemo Brčake na “Kafi sa ..” kao što su sportisti, predstavnici medija, institucije, mladi biznismeni i slično. Detaljna agenda će biti obezbjeđenja pri izboru učesnika.

Kamp koji su organizirali na istoj lokaciji 2018. godine, a u video zapisu ispod možete pronaći kako je to izgledalo:

Projekat finansiranja Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.