U subotu, 7.8.2021. godine u organizaciji ‘Konjičkog kluba Brčko’ upriličena je utrka II kola Kupa FBiH u daljinskom jahanju.

Na ovom takmičenju učešće je uzelo 5 takmičarskih parova. Kvalifikacije na 40km uspješno su završile Iman Krupalija na grlu Sansal – KK Visoko i Dalila Fejzović na grlu Sonic – KK Sarajevo. U utrci na 80km prvo mjesto osvojio je Dino Falan na grlu Kamal – KK Basquil, a drugo mjesto Dževad Dedović na grlu Zaid – KK Visoko.

Konjički klub Brčko je pionir na polju bavljenja i organizacije sportskih takmičenja na ovom prostoru, a koja su pod okriljem FEI – svjetske federacije konjičkog sporta. U svojstvu članice Saveza konjičkih organizacija Federacije BiH ovaj klub ima za cilj razvijati se i u pravcu drugih, olimpijskih disciplina poput dresurnog i preponskog jahanja te na taj način animirati građane Distrikta na polju sporta i odgoja budućih generacija u smjeru pozitivnih vrijednosti.

Čestitaju svim takmičarima i zahvaljuju se brojnim prijateljima na pomoći i podršci prilikom organizacije ovog takmičenja.