Mlada Brčanka Senada Muratović ima 23 godine i odnedavno nosi dres ŽNK SFK 2000 Sarajevo. SFK 2000 Sarajevo je profesionalni ženski fudbalski klub iz Sarajeva. Klub se takmiči u najvišem nivou ženskog fudbala u Bosni i Hercegovini, Premijer ligi Bosne i Hercegovine za žene.

Svoje prve fudbalske korake napravila je u Tuzli kao kadetkinja, a također je igrala za Tuzla city, Lokomotivu, Modriču, Gradinau, Ujpest MLE (Mađarska), Ljuboten (MKD).

O svom trenutnom fudbalskom angažmanu Senada kaže:

 “Trenutno sam kao slobodan igrač odlučila svoju karijeru da nastavim u SFK 2000 Sarajevo. Šampionska ekipa koja igra Premijer ligu BiH i treninzi su na profesionalnom nivou. Tako da su mi ambicije velike i smatram da sam izabrala najbolji put za sebe”.

O predrasudama koje mnogu ljudi imaju kada je riječ o djevojkama koje igraju fudbal Senada nam otkriva:

“Od malena mnogi su osuđivali da fudbal nije za djevojčice, ali ja sam znala da će jednog dana ti isti tražiti dres od mene. Tako da trenutno nemaju predrasude prema meni, nailazim na svakodnevne komentare podrške što mi je dodatni motiv da budem još bolja”.

Igrati profesionalno fudbal zahtijeva veliko odricanje i ulaganje mnogo truda i znoja, dešava se da sama motivacija opadne zbog povreda ili lošeg rezultata na utakmicama, stoga je potrebno sjetiti se zašto si počeo.

“Ljubav, strast i emocija to je fudbal za mene”, odlučno kaže mlada fudbalerka.

Svoju poruku ohrabrenja prema svim djevokama podijelila je sa nama:

“Poručila bi svim djevojkama da se bave bilo kojim sportom i da im bude lijepo i da uživaju u tome, kao što ja uživam u fudbalu”.