Internacionalna grupa Pokreni se! pokreće program Pitalica – „Ko pita, ne skita!“. Cilj ovog programa je da svake nedelje u određenom terminu mladi imaju priliku da dobiju odgovore na različita pitanja shodno temi koja je postavljena za tu nedelju.

Kako funkcioniše Pitalica?

„Pokreni se!“ svake nedelje dovodi gosta na određenu temu. Pitalica traje 1h. Prvih 30 minuta je namenjeno za pitanja moderatora, a ostalih 30 za pitanja mladih. Teme se biraju shodno predlozima koji će se slati preko Google forms-a.

„Pokreni se!“ vas poziva da im se pridružite na njihovoj prvoj Pitalici!

Link za prijavu!

Teme: Komunikacijske veštine, sloboda javnog govora i dijalog

Datum: 16.08.2021. godine

Termin: 18h do 19h

Sagovornik za prvu Pitalicu je Amar Velagić. Amar Velagić je idejni tvorac pesničkog konkursa za mlade pesnikinje i pesnike pod nazivom “CARPE DIEM” gde kao konačni produkt nastane zbornik radova. Takođe, Amar je posvećen nevladinom sektoru i omladinskoj politici. Facilitator je nekoliko radionica (Građanski odgoj i obrazovanje, Medijska pismenost i Lična psihologija). Svoje vreme posvećuje i pisanju i radom u amaterskom pozorištu. Do sada, urednik nekoliko knjiga i kolumnista za pojedine portale. Posebno je angažovan u radu sa decom i mladima, gde ističe svoj veliki projekat pod nazivom ART školica. Organizator je književnih večeri u Bugojnu, njegovom rodnom mestu u BiH.  Studira latinski jezik i rimsku književnost i pedagogiju u Sarajevu. Umetničko ime mu je Amaterka.