Budi Muško Klub u Brčkom koji realizuje PRONI Centar za omladinski razvoj, u saradnji sa JU Tehnička škola Brčko organizuje turnir “Sportom protiv nasilja” u sklopu 16 dana aktivizma. Kroz ovaj turnir žele promovisati zdrave životne stilove što je jedan od ciljeva ovog projekta.

Učenici JU Tehničke škole Brčko svoje ekipe za ovaj turnir mogu prijaviti već danas! Prijave se dostavljaju u kancelariju pedagoga do srijede (03.11.2021.) godine.

Ekipe možete prijaviti za fudbal, odbojku gdje će muškarci i djevojke igrati zajedno te stolni tenis gdje će učenici/ce imati priliku da igraju sa profesorima. Pehari i priznanja će biti uručeni na finalnom dijelu sportskog takmičenja u svim sportovima. Kako najavljuju ove godine se očekuje preko 400 direktnih učenika i učesnica u sklopu aktivnosti sportom protiv nasilja.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta Inicijativa mladića III (YMI – Young Men Initiative):“ III (YMI – Young Men Initiative): “Promovisanje zdravijih životnih stilova i smanjenje interpersonalnog nasilja među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa II” i projekta: “Budućnost za mlade: Mladi kao lideri obrazovanja životnih vještina na Balkanu”, koji je podržala Vlada Švicarske,

Oak Fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Balkans.YMI #CareInternational #CARE #ProgramY #SvicarskauBiH #AustrianDevelopmentAgency OakFoundation #proniyouth