Dana 28.11.2021. godine na Ekonomskom  fakultetu u Brčkom, Savez studenata ugostio je međunarodne volontere iz Velike Britanije i Njemačke, u saradnji sa omladinskom organizacijom „Svitac“.

Kao i prošle godine, studenti su odlučili da uz prigodan sadržaj i druženje prezentiraju njihov rad u protekloj godini i upoznaju volontere  o aktuelnim temama za mlade. Studenti su spomenuli neke od aktivnosti u kojima su bili uključeni i naši građani, kao što je Humanitarni bazar koji se održao u decembru 2020. godine, razne akcije čišćenja, kao i edukativne radionice i seminari za studente/ice.

Volonteri su imali priliku posjetiti prostorije Ekonomskog fakulteta Brčko i upoznati se sa samom tradicijom fakulteta i programima studiranja koje nudi.

„Smatramo da je ovo veoma važna prilika koja ukazuje na našu dugogodišnju saradnju sa omladinskog organizacijom „Svitac“ koja nam je i ove godine učinila čast da baš mi budemo organizatori svečanog dočeka za međunarodne volontere. Ova aktivnost postaje tradicija i dio naših aktivnosti svake godine, te se nadamo ponovnoj prilici za druženje“, ističe studentica Nikolina Marković.

Savez studenata kao jedina studentska nevladina organizacija na području Brčko distrikta djeluje dugi niz godina, koja za cilj ima poboljšanje studentskog života, postizanje i razvijanje međusobnog razumjevanja studenata, organizovanje sportskih, kulturnih i drugih manifestacija, te doprinos društvenom i kulturnom razvoju društva.