U prostorijama PRONI, Centra za omladinski razvoj, Brčko,  održan je u utorak, 13.07.2021. godine, sastanak povodom nastavka trogodišnjeg projekta „Inicijativa mladića III“ na kojem su prisustvovali predstavnici Vlade Švajcarske u BiH, CARE International i Perpetuum mobile iz Banja Luke. Raduje nas nastavak zajedničke saradnje u promovisanju zdravijih životnih stilova među mladima u Distriktu, također smo razgovarali sa članicama i članovima „Budi muško kluba Brčko“ koji su podijelili svoje iskustvo o proteklim aktivnostima i planove za narednu školsku godinu.

Nakon posjete partnerskih organizacija, održan je produktivan sastanak sa šefom Odjeljenja za obrazovanje Brčko distrikta BiH, gospodinom Zoranom Bulatovićem, s ciljem prezentacije ostvarenih rezultata u prethodnom trogodišnjem periodu, i modalitetima buduće saradnje u narednom trogodišnjem peridou. Kroz otvorenu diskusiju dobili smo vrlo korisne komentare na same projektne aktivnosti i podršku za nastavak projekta koji je od velikog značaja u ličnom i društvenom razvoju srednjoškolaca. Nadamo se da će epidemiološke mjere omogućiti nesmetanu implementaciju projektnih aktivnosti u narednom periodu.

“Aktivnost je realizovana u okviru projekta Inicijativa mladića III (YMI – Young Men Initiative ):          Promovisanje zdravijih životnih stilova i smanjenje interpersonalnog nasilja među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa III”, koji podržavaju Vlada Švajcarske, OAK Fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Bosna i Hercegovina.”

#YMI#CAREInternational#CARE#ProgramY#youngmeninitiative#SvicarskauBiH #AustriaDevelopmentAgency #Proni