Humanitarna akcija koja je pokrenuta od strane mladog fotografa Azura Softića i ekipe mladih ljudi koji vode Instagram profil pod imenom “Dnevna doza Brčaka” odlučila je da uz pomoć fotografskih vještina mladog Azura prikupi određena sredstva kojima će se obezbjediti paketići djeci koja se nalaze u Bolnici Brčko Distrikta, Crvenom križu, te djeci čiji roditelji nemaju sredstava za kupovinu istih.

Razlog zbog kojeg su se oni odlučili na to jeste, kako to oni navode, da pomognu onima kojima je to potrebno.


“Spomenuli bismo da ovo nije prva akcija u kojoj smo učestvovali, već samo jedna u nizu onih koje smo pokrenuli. Za nedavno sprovedenu akciju u kojoj smo skupljali sredstva da bi opremili stambeni prostor djeci koja su ostala bez roditelja, a koja žive u Živinicama, smo u kratkom periodu skupili 1806 KM”, kaže mladi fotograf Azur.

Mladi aktivisti i aktivistice iz Brčkog se naravno ne zaustavljaju na tome, već se početkom naredne godine spremaju za još aktivnosti u kojima će nastojati da pomognu ali i podrže one kojima je to najviše potrebno.


Oni u tome naravno nisu sami, već postoje oni koji ih podržavaju od samog početka, a tu bismo željeli spomenuti Palma restoran, Cviko mobile shop, teretanu Boomerang, BeCool butik, i mnoge ljude koji im pomažu u njihovim aktivnostima.

Humanitarno fotografisanje je počelo sa akcijom dana 18.12.2020. do 19.12.2020. godine na dvije lokacije, prvog dana akcija se odvijala na Trgu mladih Brčko, a drugog dana u ugostiteljskom objektu Check In.