Jedna u nizu promocija magazina ASBO, pored mnogih promocija u BiH, realizovana je i u Brčkom. Mladi ljudi iz domena NVO sektora, obrazovnih institucija, predstavnika vlasti, srednjoškolci, studenti i studentice imali su priliku da se upoznaju sa ASBO magazinom i daju svoj osvrt. Komentari su bili više nego pozitivni, čitateljima/kama se dopadaju teme koje magazin sadrži kao i sam dizajn magazina.  Također, magazin krasi police Američkog kutka Brčko, gradske i školske biblioteke kako bi uvijek bio dostupan znatiželjnim čitateljima/kama.

ASBO je nezavisna publikacija koju je osnovala Fondacija D kao produžetak svoje misije otkrivanja i prikazivanja novih talenata, kako u Velikoj Britaniji tako i na međunarodnom planu. Kako bi proizveo bosansko izdanje, ASBO magazin je radio isključivo sa Centrom za postkonfliktna istraživanja i omladinskim dopisnicima Balkan Diskursa koji su proizveli većinu sadržaja ovog  izdanja.

Podrška i osnaživanje potencijala, umjetničkih talenata i kreiranje platforme na kojoj će njihove ideje, rad i mišljenja o temama muzike, mode, umjetnosti, kinematografije i mnogih drugih biti vidljive na međunarodnom nivou, fokus je bosanskohercegovačkog izdanja Magazina proizvedenog u saradnji britanskim ASBO Magazine i Centrom za postkonfliktna istraživanja.

Centar za postkonfliktna istraživanja je ove godine u martu počeo sa distribucijom ovog magazina i promocijom širom BiH. Tokom 2021. godine će zajedno sa dopisnicima Balkan Diskursa producirati i dva nova, proširena izdanja magazina pod nazivom ’’MIR’’, u kojem će priče mladih iz BiH i Zapadnog Balkana dobiti novu dimenziiju.

Više o radu omladinskih dopisnika i njihovim tekstovima možete pronaći i na www.balkandiskurs.com.

Web PCRC           

Web ASBO