Ako postoji lekcija koju treba da naučiš neka to bude da sve počinje od ljubavi prema sebi. Šta god vas je uvjerilo da voljeti sebe znači uživati u pjenušavoj kupki ili redovnoj kupovini sitnica odmaklo vas je od stvarne ljubavi prema sebi. Ljubav prema sebi nije najlakša stvar na svijetu, ali jeste najvažnija. To često znači prekinuti toksične odnose, pronaći novi posao, ugasiti telefon na jedan dan, reći ne kada ti nešto ne prija, bježati od situacija koje vas tjeraju da posežete za rješenjima koja su samo kratkoročna i ne dobra za vas.

Bilo bi divno kada bismo se mogli vratiti u djetinjstvo i naučiti da nam ne treba ničija potvrda da bismo znali da smo voljeni i vrijedni. Jer ako čekaš da te drugi zavole, načekat ćeš se. Voli sebe i prihvati bez obzira na izgled, obrazovanje, posao. Neka te ne sprječava da sebe bezuslovno voliš to što se možda udebljaš ili smršaš, kad raskineš vezu, kada griješiš, kada odugovlačiš taj ispit…

Ljubav prema sebi ne znači da od sebe praviš i najsavršeniju osobu na planeti nego znači da ćeš pronaći način da prihvatiš samog/u sebe. Ne zaboravi da takva ljubav nije kliše. Ne postoji idealna linija, savršena boja kose, očiju. Kada iskreno zavoliš sebe shvatit ćeš da ti nisi ono što su ti dečko ili djevojka rekli, ono što si od roditelja čuo/la, nego ono što vidiš u ogledalu. Voljen/a i vrijedan/a si svim svojim manama i vrlinama.