Humanitarnu akciju koja je realizovana, a koja se izdvaja po tome da su je sami student i studentice organizovali, specifična je po tome što su student i studentice sami napravili kolače, čijom su prodajom zaradili sredstva za novogodisnje paketiće za djecu sa slabijim imovinskim stanjem.

Jedan od učesnika humanitarne akcije je predsjednik Saveza studenata Ekonomskog fakulteta Brčko Vladimir Kanostrevac koji je istakao da su inicijatori akcije bili najmlađi studenti i studentice fakulteta gdje su im se pridružile i starije kolege i koleginice u organizaciji iste. Sama priprema i promocija protekla je kroz timski rad, gdje su student i studentice zajedničkim snagama organizovali, pripremili i realizovali akciju, na koju se odazvao veliki broj ljudi.

Novogodišnji paketići uručeni su djeci sa slabijim imovinskim stanjem, obzirom da u Brčkom nemamo konkretan broj djece sa slabijim imovinskim stanjem, odlučili smo se raspitati u Socijalnoj službi, kako bi dobili odgovor na ovo veoma važno pitanje.

Ono što izaziva dječiji osmijeh tokom novogodišnjih praznika jesu upravo ti paketići, koje svako dijete zaslužuje, bez obzira na rod, spol, naciju ili religijsku pripadnost, ali nažalost nemamo svi jednake mogućnosti. Dok se kod većine podrazumjevaju pokloni za vrijeme praznika, pojedini nemaju normalnih uslova za život. Ono što svaki mališan zaslužuje jeste paketić, tako je ova akcija izazvala mnoge dječije osmijehe, ali nam je također podsjetnik da pitanja Socijalne službe treba da reguliše država, a ne pojedinci.

Studentica Milica Stokanović istakla je da su student i studentice sve sami pripremili, te da su se u prethodnim danima fokusirali na promociju akcije, gdje su stavljali plakate širom grada te iskoristili svoje društvene mreže kako bi se što vise ljudi odazvalo i učestvovalo u akciji.

Svjesni i marljivi studenti i studentice su u veoma kratkom vremenskom periodu uspjeli organizovati humanitarnu akciju, možda to nekima izgleda sitnica, ali djeci svakako veoma veliku i značajnu radost. Srž akcije jeste poslati poruku da nije poenta da su paketići podijeljeni djeci tokom praznika, već da ta djeca postoje i potrebna im je naša pomoć tokom cijele godine.