Online izazov “I ja sam za pravdu po mjeri građana” implementira se u okviru projekta “Izgradnja efikasnog pravosuđa u službi građana” kojeg finansira Evropska unija a implementira Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH.

Cilj kampanje je da se javnosti pokaže da su mladi spremni da daju svoj doprinos u izgradnji pravosuđa po mjeri građana i da oni mogu biti pokretač promjena koje trebaju da se dese u pravosuđu.

Ujedno ako mladi budu zainteresovani za ovu tematiku obezbijediti će se edukacije kako bi se upoznali sa nadležnostima i funkcionisanjem pravosudnih institucija u BiH, a potom stečena znanja dijelili sa drugim mladima u svojim lokalnim zajednicama.

Online kampanja se zasniva na izazovu da mladi od 18 do 30 godina se slikaju sa porukom “I ja sam za pravdu po mjeri građana, zato ću….” tako što će te dopuniti poruku sa onim šta vi smatrate da možete uraditi a da doprinesete izgradnji pravosuđa po mjeri građana. Zatim sliku podijelite na svom fb profilu ili nekoj drugoj društvenoj mreži uz hastagove koji će biti navedeni u pozivu za kampanju i pritom označavajući 3 do 5 svojih prijatelja da se uključe u izazov.

Za zanimljive poruke obezbijedit će se simbolične nagrade u vidu promotivnog materijala: majice, kišobrane, kačkete, usb-ove, privjeske isl…