Ja, kao jedna mlada i perspektivna osoba, s svim silnim ciljevima i maštanjima o ostvarenju snova. Reći ću vam jedan savjet za ostvarenje vaših, a to je da nikada ne odustanete. Čak i u najmračnijoj noći, pronaći ćete zvijezdu koja će vam biti nada, zbog koje ćete nastaviti kretanje ka svjetlosti. Upamtite, najmračnije je pred svitanje.

 U svačijem životu, bez obzira na to koliko uspješan čovjek bio, uvijek postoji faza neuspjeha. Nemoj da vas to plaši, to je samo još jedna šansa da sljedeći put budete bolja verzija sebe. U vašem životu pojaviti će se toliko zatvorenih vrata kroz koja morate ući, nešto naučiti, saznati nešto novo, ali najvažnije od svega jeste upamtiti dobre lekcije. Sva vrata u vašem životu će nositi svoju lekciju nakon ispita koji može biti reakcija, emocija ili bilo koji drugi korak. Želim vam reći da pazite na korake kojim kročite. Neki putevi u vašim životima će biti trnoviti i bolni, znam. Ali, ako se nastavite boriti dalje i kročiti ka laticama ruža, obećavam, zahvaliti ćete trnju kroz koje ste prošli. Vrlo dobro znam kako je danas biti jedna mlada osoba, i koliko je zaista ponekad teško slijediti snove, maštati izvan granica u vlastitoj glavi. Borite se da granice ne postoje, nemojte dati da vas išta ograniči i spriječi ka ostvarenju snova i pogleda koji vas čini sretnim. Znam da je borba teška, kao i svaka u ovom životu.

Budite od onih koji traže borbu za dobro, uspjeh, ljubav i mir. Budite od onih koji će promijeniti mnoštvo toga kako bi učinili ovaj svijet ljepšim mjestom. Znam da možete ostvariti sve vaše snove. Ostanite jaki za sve oluje i bure koje će biti protiv vašeg uspjeha. A biti će ih mnogo. Izađite iz komfor zone, učinite ono čega se plašite, to se zove odrastanje i prihvatanje realnosti. To je put do vaših ciljeva. Obećavam, zahvaliti ćete mi. Ovom prilikom čestitam Međunarodni dan mladih, živite vaše snove! 

Autor: Arnela Peleš