U vrijeme pandemije COVID-19 koja je zadesila i našu zemlju, PRONI Omladinski klub Maoča i Udruženje žena Badarka odlučili su se na jednu prelijepu humanitarnu akciju. Jedna od članica PRONI Omladinskog kluba – Maoča došla je do ideje da u saradnji sa Udruženjem žena Badarka pokrene radionicu pravljenja maskica, tokom koje bi djeca koja dolaze na radionicu naučila kako da sašiju maskice.

Sve maskice koje su naučili da sašiju od članica udruženja, koje su već i ranije u prvom valu pojave virusa COVID-19 šile maskice za medicinsko osoblje, odlučili su pokloniti mališanima koji pohađaju Devetu osnovnu školu Maoča.

U svemu ovome jako je bitno spomenuti da su odlaskom u nabavku materijala za maskice na pijacu „Arizona“ ostali pozitivno zatečeni ponašanjem prodavca. Na sam pomen da se radi o humanitarnoj akciji gospođa koja radi u trgovini tekstila „Merima – Tekstil“, koja se nalazi u hali br.10, lokal br. 6, odlučila je pokloniti sav materijal kako bi i ona zajedno sa nama
učestvovala u akciji.

Nakon što je ugovoren termin odlaska u školu, par predstavnika/ca Udruženja žena Badarka i PRONI Omladinskog kluba Maoča podijelilo je 110 maskica djeci od prvog do četvrtog razreda.

Vidjeti osmijeh na licima djece je ono što nas motiviše da radimo više i na taj način jačamo svijest i kapacitet mladih kroz projektni i programski sadržaj našeg kluba.