Karavan mira (Conciliation Caravan) će se održati od 10. do 17. avgusta 2020. godine u pet gradova u BiH. Karavan mira je inovativni međuetnički program profesionalnog usavršavanja za mlade starosne dobi od 18 do 25 godina kojeg finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, a implementiraju udruženje Big Ben i Centar za razvoj obrazovnih i kulturnih resursa iz Tuzle.

U okviru programa, 20 mladih i perspektivnih aktivista iz svih dijelova Bosne i Hercegovine imat će priliku da putuje autobusom u Tuzlu, Bijeljinu, Brčko, Doboj i Sarajevo kako bi upoznali uspješne aktiviste i nevladine organizacije koje uvode pozitivne društvene, ekološke i ekonomske promjene u svojim lokalnim zajednicama. Program će kombinirati diskusije (okrugle stolove) i radionice sa društvenim izletima s ciljem profesionalnog usavršavanja, unapređenja međusobnog razumijevanja i umrežavanja. Organizatori su planirali slobodno vrijeme i društvene događaje u svakom gradu kako bi Karavan učinili nezaboravnim iskustvom za polaznike programa. Učesnici moraju prisustvovati svim planiranim događajima te će, uz pomoć mentora, kreirati ideju ili projekat koji će implementirati u svojim lokalnim zajednicama.

Učesnici će imati kontinuiranu podršku od mentora i u periodu nakon Karavana mira. Osim podrške mentora, najuspješniji projekti učesnika će dobiti finansijsku podršku u implementaciji. Pozivamo sve mlade ljude da apliciraju! Polaznici Karavana mira će dobiti certifikate o završenom programu na svečanosti u Sarajevu 17. avgusta 2020. godine.

Sve informacije koje se prikupe u procesu odabira učesnika programa su povjerljive.

Formular za aplikaciju je na sljedećem linku: https://forms.gle/URi1X1Wk5kz6PY1J6

Više informacija o planu i programu možete pronaći na: https://bigben.ba/conciliation-caravan-karavan-mira/

Sve dodatne informacije možete dobiti putem maila: conciliationcaravan@gmail.com

Zapratite nas i na Instagramu: https://www.instagram.com/karavan_mira_2020/

Poziv je otvoren do 24. jula do 20:00 h.

Obavještenje o odabranim učesnicima će biti: 29. jula 2020.