Rada Mićić ima 22 godine i rođena je u Bijeljini, kao mlada djevojka ostvarila je velike uspjehe u fudbalu. Svoju sportsku priču odlučila je podijeliti sa nama.


„Ja sam prije fudbala trenirala raznorazne sportove, međutim to nije bilo to. Moji roditelji nisu bili za da treniram fudbal, vjerovatno mi je i zbog toga bilo zanimljivije.
Ono što ti više brane, više se boriš za to. To je bio klasični pubertetski bunt.“ kaže Rada.
Svoju karijeru započela je 2011. godine u ŽFK Radniku, međutim kako kaže zbog određenih dešavanja u klubu mlađa selekcija odlazi sa drugim trenerom u školu fudbala „Soccer Kids“ gdje nastavlja svoju fudbalsku karijeru.
„Trenirali smo sa dječacima i zajedno smo igrali turnire, naravno da su vladali stereotipi u smislu Haha vidi cura igra fudbal, šta će ona ovde da se blamira bezveze.” dodaje Rada.


Zavidnim driblanjem i punom mrežom golova davali su dječacima doznanja da i cure znaju kako se igra fudbal.

O svom trudu i zalaganju kaže: „Bili smo veoma kvalitetna ekipa, pored nevjerovatne igre i talenta krasila nas je disciplinovanost, vaspitanje, istrajnost, kultura, požrtvovanost, svaki klub bi nas poželio za igrača.“
Nakon što je ŽFK Modriča uspostavila kontakt sa klubom mlada Rada Mićić počinje igrati Premijer ligu gdje je nakon nevjerovatnog rezultata usljedio poziv za reprezentaciju. Pored fudbala Rada je pohađala srednju Ekonomsku školu u Bijeljini i pomagala je roditeljima u prodavnici, a također se bavila se volonterskim radom.

Zbog stalnih putovanja i određenih problema Rada se vratila iz ŽFK Modriče u ŽFK Radnik. U tom periodu sve što se tiče rezultata reprezentacije i kluba išlo je uzlaznom putanjom, što se tiče fudbala Rada je veliki fanatik.


O drugoj strani medalje Rada kaže: „Jednostavno u neke stvari i ljude čovjek se razočara.
U svakom sportu kako se kaže postoji i ona druga strana medalje. Sport je uopšteno nešto nevjerovatno, jer spaja milione ljudi sa različitih krajeva svjeta. Toliko prijatelja sam upoznala, toliko mjesta i država obišla i toliko iskustava dobila da se to jedino kroz sport i može dobiti. Sport od djece napravi nevjerovatne ličnosti, naravno ako pričamo o rekreativnom sportu.“

Mladim fudbalerkama poručuje da se ne nerviraju previše zbog poraza i da uživaju u
putovanjima.Također, da pored fizičkog razvoja rade na sebi da se izgrade kao kvalitetne ličnosti.