U subotu, 03.07.2021. godine u Konjičkom klubu „Alhamsa“ Brčko održan je događaj pod nazivom „Dan otvorenih vrata“. 

Posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa radom samog kluba i programima koje klub nudi, besplatno se okušaju u jahanju, a za najmlađe pripremljena je igraonica na otvorenom te besplatni kolači i osvježenje za sve posjetioce. 

Dodjeljene su i diplome mlađim polaznicima škole jahanja.

Konjički klub Brčko je počeo sa radom prije 2 godine. Svoje osoblje obučava u Visokom. Sam klub je dio SKOFBiH, odnosno Saveza konjičkih organizacija Federacije BiH.  Primarni cilj je popularizacija konjičkog sporta kroz školu jahanja, stručnu edukaciju u sportu i sportska takmičenja.

Posjeduju 5 grla čistokrvnih arapskih konja, a cilj im je kako su naveli i konjogojstvo, te žele da uzgajaju čistokrvne u tradicionalne arapske konje.

Sam događaj je bio posjećen prvenstveno od strane građana i građanki našeg grada, među njima i gradonačelnika Brčko distrikta BiH, Esed Kadrić, i gostiju iz drugih gradova Bosne i Hercegovine.

Posjetioci su izjavili da je ovo veoma lijepa prilika da se razvije ljubav prema jahanju, kako kod djece tako ali i kod odraslih, te da je sam klub nešto novo što je trebalo našem gradu. Ljubazno osoblje se pobrinulo da kroz program osigura zanimljiv sadržaj za sve uzraste.

Jedna od mogućnosti koju nam klub nudi jeste zakazivanje termina jahanja obuke jednom sedmično u zavisnosti od našeg slobodnog vremena.