Nakon što je odjeknula vijest u medijima da je Mustafa Musa Sejdinović, kako mu je ukazano povjerenje na mjestu Admina, promijenio ime grupe „Ravna Zemlja Balkan“ u „Okrugla Zemlja/Round Earth Balkan“ i na taj način izazvao velike rekacije nekoliko hiljada članova i članica ove grupe, mnogi su ovaj čin na društvenim mrežama shvatili kao šalu. Ono što prolazi kao zanemareno jeste ona druga strana medalje, ideološki napad.

Svako od nas pripada nekoj grupi po bilo kom osnovu, možda smo sportski fanatik, podržavamo određenu politiku ili smo pripadnik/pripadnica određene religije, sve to ima jednu zajedničku stvar a to je da smo jako osjetljivi kada su u pitanju naša uvjerenja, samim time svaki napad na našu ideologiju kojoj pripadamo u nama izaziva netrepeljivosti.

Kako saznajemo od jednog Admina istinski članovi i članice ove online zajednice osjećali su se izdato od strane Mustafe koji je izgubio njihovo povjerenje, jer je njemu jedini cilj bio kako da ih isprovocira.

„ Mustafa je bio mesecima u grupi i pokazivao se kao zainteresovan i aktivan član, kada smo mu ponudili mesto Admina, tu nas je izdao preko noći dok smo svi spavali. On je grupi promenio ime i pustio preko 2000 besnih trolova koji su samo vređali i ismejavali. I ako ih niko nije ni pitao ni uvredio. Naša grupa ne nameće nikome naše dokaze i služi da se znanje
nadograđuje i dopunjava, a oni su bez da su proverili tačnost naših dokaza samo vređali i besnili po grupi.“ , dodaje Admin ove grupe iz Novog Sada.

Sreća u nesreći ovog slučaja jeste veliki marketing koji je nastao zbog mnogih objava na društvenim mrežama, što ide u prilog pripadnicima i pripadnicama ove online zajednice. Na ovakav način provociranja, zanemarivanjem za osjećaje pripadnika i pripadnica određene ideologije, vrlo lahko nastaju sukobi. Zamislite šta bi se tek desilo da se radilo o nekoj vjerskoj ili navijačkoj grupi. Do kad ćemo za lično zadovoljstvo i slijepu popularnost na društvenim mrežama zloupotrebljavati tuđe osjećaje?