TRANSFER DECENIJE: BRAĆA KOVAČ KONAČNO U ISTOJ EKIPI

Ukoliko pratite Counter Strike poslednjih godina, niste mogli a da ne čujete za braću iz Brčkog i Bijeljine koji važe za jedne od najboljih i najpoštovanijih igrača današnjice. U pitanju su naravno Nikola “NiKo” Kovač i Nemanja “huNter” Kovač koji Counter Strike igraju od malena. Kao i kod svih drugih profesionalaca, njihova ljubav prema igri je počela iz hobija što je nakon veoma kratkog vremena preraslo u ozbiljan posao. Nikola je nekoliko godina prije uplovio u profesionalne vode CS:GO-a te je u dosadašnjoj karijeri nastupao za dva velika tima, i to Mousesports i FaZe Clan.

U svojoj prošlosti Nikola i Nemanja nažalost nisu imali prilike da igraju u istoj ekipi na profesionalnom nivou. Međutim, tome je danas došao kraj jer se desio vjerovatno najveći transfer od kada postoji CS:GO. Naime, Nikola “NiKo” Kovač je raskinuo dugogodišnju saradnju sa ekipom FaZe Clan i potpisao ugovor sa francuskom organizacijom G2. Ovo ne samo da je jedan veliki transfer već je i konačni susret braće Kovač u istoj ekipi nakon toliko godina provedenih na profesionalnoj CS:GO sceni.

Prelazak Nikole u G2 takođe znači da će jedna ekipa koja je u prošlosti držala do svoje nacionalnosti, sada imati najbolja 3 igrača sa Balkana u svojoj postavi. Ako bolje pogledamo ovu sliku, može se primjetiti da ovo veoma počinje da liči na balkasnki “dream team” o kome već dugo godina sanjaju navijači sa našihi prostora.

NiKo je u FaZe Clan-u osvojio deset naslova na LAN turnirima, zaradivši MVP nagradu na šest od njih. Učvrstio se kao jedan od najboljih igrača u istoriji igre jer se plasirao na drugo, treće i jedanaesto mjesto na ljestvici od 20 najboljih igrača HLTV.org u 2017-2019.

Nikola Kovač: “Sa suza ma u očima moram da se oprostim od svih koji su bili uključeni tokom mog boravka u FaZe-u, svih igrača sa kojima sam igrao, sa svim osobljem koje je uvijek bilo tu za mene i svih navijača koji su nas podržavali u ovom periodu “, rekao je NiKo o napuštanju FaZe-a. “Bila je to “divlja vožnja” sa puno uspona i padova, toliko dobrih uspomena koje ću zauvijek čuvati, loše je što nismo mogli donijeti glavni trofej u takvu legendarnu organizaciju, ali niko se ne kaje i nije više povrijeđen nego ja.Source

G2 će se nadati da će preokrenuti sreću s novim zvijezdom nakon teškog perioda u posljednja dva mjeseca, tokom kojeg se nisu uspjeli izvući iz grupa na tri uzastopna događaja: ESL Pro League Season 12, IEM New York i DreamHack Otvoreni pad.

Svoj prvi meč za G2 Nikola će od igrati protiv brazilske ekipe FURIA u okviru BLAST Fall turnira koji će se održati u ponedeljak s početkom od 19:30h.

G2 se sada može pohvaliti sljedećom postavom:

Kenny “⁠kennyS⁠” Schrub
Audric “⁠JaCkz⁠” Jug
François “⁠AmaNEk⁠” Delaunay
Nemanja “⁠nexa⁠” Isaković
Nemanja “⁠huNter-⁠” Kovač
Nikola “⁠NiKo⁠” Kovač
Damien “⁠maLeK⁠” Marcel (trener)

Source: Relog, HLTV