Nakon vrlo uspješne dvije sezone takmičenja Sarajevo Business Forum (SBF) Start-up ChallengeBosna Bank International d.d. Sarajevo Televizija Hayat pozivaju mlade iz cijele Bosne i Hercegovine, starosti do 35 godina, da se prijave za novu, treću sezonu TV takmičenja u predstavljanju poslovnih ideja Sarajevo Business Forum – SBF Start-up Challenge.

Poslovni plan koji se prijavljuje za SBF Start-up Challenge može biti u fazi razvijanja ideje ili postojeći biznis novoosnovane kompanije, koja je registrovana u posljednjih 12 mjeseci, odnosno tokom 2019. ili 2020. godine. Takmičenje timova  predstavljanje poslovnih ideja, odnosno poslovnih planova, izvodi se pred publikom i žirijem i bit će emitovano na Hayat TV-u.

Rok za prijavu za prvi krug takmičenja je 10. oktobar 2020. godine. Prijave je potrebno poslati na e – mail: SBFtakmicenje@sarajevobusinessforum.com.

Obrazac za prijavu može se preuzeti na web stranicama sarajevobusinessforum.com

Pobjednici emisija iz prve sezone takmičenja HAS ROBOTICS (Brčko/Sarajevo) – koji se bave razvojem, proizvodnjom i prodajom robotskih ruku za edukaciju, te uslugama 3D printanja i modeliranja tokom pandemije COVID19 preusmjerili su se na proizvodnja zaštitnih vizira, dok je BUBAMARA (Zenica), koja se bavi proizvodnjom višekratnih pelena, i drugih sanitarnih proizvoda tokom panedmije počela sa proizvodnjom zaštitnih maski za lice. Treći pobjednik HOMEWORK (Sarajevo) – prvi univerzitetski HUB u Bosni i Hercegovini koji okuplja studente, freelancere i učenike i pruža im prostor za rad i učenje, također prilagodio svoj rad i omogućio pristup digitalnim načinima komukacije za njihove korisnike.

Posao su uspješno pokrenuli i pobjednici emisija druge sezone: MATKA (Čitluk/Čapljina/Mostar), škola matematike, MALAC GENIJALAC (Maglaj), franšizna škola mentalne aritmetike, TRAVELOBIH (Sarajevo), turistička agencija čiji se posao bazira na edukativnom turizmu, B.I.K. GADGETS – BELTSY (Tuzla), koji se bave proizvodnjom sigurnosnog pomagala za trudnice u automobilu i FOODISH (Sarajevo), koji proizvodi organski temeljac za supu za brzu i olakšavajuću pripremu zdravih jela za djecu i odrasle.

Organizatori su obezbjedili bogat nagradni fond prilagođen pobjedničkom poslovnom planu. U proteklim sezonama nagradni fond je iznosi 40.000 KM po emisiji, za pobjednike u prvoj sezoni, dok je ovaj fond bio 150.000 KM za pobjedničke timove u drugoj sezoni. SBF Start-Up Challenge je do sada realizirao uspješno osam emisija u dvije sezone na TV Hayat, uz jednu specijalnu emisiju sa 10. SBF-a. U 1. sezoni realizovane su tri emisije, dok je u 2. sezoni realizovano 5 emisija. Učešće u takmičenju su ukupno uzele 24 ekipe iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Pobjedničke ekipe su do sada, uspjele registrovati kompanije i započele sa promocijom ponude, usluga i proizvoda, a podršku pokretanju biznisa pored Bosna Bank International i TV Hayat za takmičare prve dvije sezone dali su Fondacija Mozaik, Youth Employment Project – YEP! podržan od Švicarske ambasade u BiH i implementiran od strane GOPA – predstavništvo u BiH, RSG Media Group, Studomat.ba, kompanija Mastercard, Fondacija 787 i drugi.

Sve emisije prve dvije sezone dostupne su na Youtube kanalu Hayat TV-a

Prijavite se!

Detalje o projektu i uslovima za prijavu potražite na: https://bbi.ba/bs/pravna-lica/SBF-Start-up-Challenge