Koalicija za slobodne i poštene izbore “Pod lupom” implementira projekat „Sistemska transparentnost u izbornom procesu“ (STEP) kojeg finansira Evropska unija, a sufinansira Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih država (Department of State). Koalicija „Pod lupom“ će sa preko 85 organizacija civilnog društva iz cijele Bosne i Hercegovine (BiH), nastaviti sa aktivnostima posmatranja izbora i obavještava javnost, sve aktere izbornog procesa i ostale interesne strane da će 15. novembra/studenog 2020. godine posmatrati Lokalne izbore u cilju doprinosa slobodnim i poštenim izborima. Koalicija će posmatrati izbore u gradu Mostaru zakazane za 20.12.2020. godine.


Ukoliko želite učestvovati u ovom projektu možete se prijaviti za nestranačko posmatranje Lokalnih izbora tako što ćete popuniti Obrazac za prijavljivanje posmatrača izbornog dana na ovom linku.


Napomena: Ukoliko ste se ranije prijavili koaliciji “Pod lupom” da budete posmatrač izbora, nije potrebno da ponovno popunjavate prijavu, kontaktiraće Vas neko od našeg osoblja. Svi odabrani kandidati će proći jednodnevnu obuku na kojoj će dobiti sve informacije o samom posmatranju Loklanih izbora 2020. O samom mjestu i vremenu održavanja obuke učesnici će biti blagovremeno obaviješteni. Posmatrači će posmatrati Lokalne izbore u smjenama i bit će im obezbjeđena naknada za njihov angažman. Evropska unija u Bosni i Hercegovini United States Embassy to Bosnia and Herzegovina.


#eubih #USAmbBiH #step #koalicijapodlupom #proni