Domino Efekt je nastao 2011. godine, a postavu benda čine Miloš Majinović (vokal), Goran Prodan (gitara), Nikola Knežić (bas gitara) i Siniša Mihajlović (bubanj).

Od početka rade kako na obradama domaćih ali i stranih rock, metal i punk pjesama, tako i na autorskim. Iza sebe imaju LP(long play) sa 3 pjesme, pod nazivom “Mehanizam”, koji je dobio mnogo pozitivnih komentara, a pjesmu “Noć” publika na svirkama rado zapjeva zajedno sa njima.

  1. Najavili ste novi album, kada možemo da ga očekujemo? Koliko dugo ste radili na novim pjesmama? Kako je prošlo snimanje spota?

Što se tiče novog albuma, do izdavanja bi trebalo da dođe jako brzo, snimanje, miks i mastering pjesama su završeni, u principu čekamo da neke finese u vezi videa budu gotove, ali sve bi trebalo da se odigra jos tokom ovog mjeseca.

Sve ukupno, snimljeno je 8 pjesma. Prvu pjesmu sa ovog albuma, “U meni”, objavili smo prije više od godinu dana, a ostalih 7 je čekalo do sada.

Album je plod dugogodišnjeg rada na pjesmama. Šta vise, neke pjesme su se kroz nekoliko godina razvijale, mijenjale, i tako dobile neki skroz drugačiji izgled u odnosu na prvobitnu verziju, tako da je i dobro sto nismo nigdje žurili.

Što se tiče videa, saradjivali smo sa ekipom iz “100% media” i izuzetno smo zadovoljni s njima. Zanimljivo u vezi našeg albuma je to da smo odlučili da će svaka pjesma na albumu imati i svoj video. Tako da je snimanje videa bio malo opširniji posao, ali mislimo da je vrijedilo.

  1. S obzirom da ste izmamili sipmpatije I udrugim gradovima, gdje su vam najbolje svirke?

Izdvojiti jedno ili nekoliko mjesta je zaista nemoguće, a u neku ruku i nezahvalno. Jednostavno, svaki klub, grad, publika i bina imaju nešto svoje, specifično, i prelijepo, tako da nam je svaki nastup drag na svoj nacin.

  1. Koji bi savjet dali mladima koji bi željeli krenuti vašim stopama?

Samo biti uporan, i raditi na sebi, kako bi postali bolji muzičari ali i ljudi.

  1. Da li se ugledate na neki poznatiji bend ili ‘’furate’’ svoj fazon?

Sigurno da nesvjesno radimo neke stvari u vezi ponašanja, sviranja, pa čak i pjesama, koje  možda na neki način malo podsjećaju na neki stariji i iskusniji bend, ali da namjerno želimo da zvučimo , izgledamo ili da se ponašamo kao neko drugi, to ni slučajno.

  1. Kako ste došli na ideju za ime benda?

Nemamo pojma.  Znamo kada smo dali ime bendu, da smo imali probe nekih 2 mjeseca, i desilo se da možemo da imamo prvu svirku, neka manifestacija u Brčkom. Ali kako da sviramo, kad ne mogu da nas najave, nemamo ime.

I tako smo u neku ruku bili primorani da smislimo nešto. A ko je od nas to smislio, ili zašto baš to, niko se od nas ne sjeća. Kako god, ostalo je Domino Efekt i to je to.

  1. Ko kosi a ko vodu nosi? Ili u bendu ipak vlada demokratija?

Uglavnom se slažemo u vezi mnogih stvari, ali u situacijama gdje imamo sučeljena mišljenja, glasamo. Pa kako god rezultati glasanja završili, znamo da je ta neka odluka donesena pošteno, i onda nema niko razlog da se buni ili ljuti.

kako god, demokratski odlučujemo.

Odlučili smo popričati i pojedinačno sa svakim članom benda pa u nastavku možete pročitati neke zanimljive odgovore.

  1. Idete na svjetsku turneju I možete da birate jedno pojačalo I jednu gitaru, koji bi Vaš idealan izbor bio?

Goran Prodan: Ne postoji sad neka idealna kombinacija. Svaki tip gitare i pojačala ima neke svoje karakteristike koje su idealne u nekim situacijama. Često se u studiju dešava da u snimanju jedne pjesme učestvuje po 4 ili više različitih gitara i pojačala, pa to poslije pri live izvođenju predstavlja jednu vrstu izazova. Što se turneje tiče, prilično sam zadovoljan opremom koju trenutno koristim, jedino bih još poveo nekog pomoćnika da nosi to sve umjesto mene.

Kakav je vaš uticaj u autorskom radu?

Goran: To je teško reći, razlikuje se od pjesme do pjesme, negdje 10% a negdje 90%. Nekad je zanimljivo posmatrati razvoj, od neke početne ideje do konačne verzije pjesme. Kako se mijenja kad se uključi više ljudi u kreiranje, često to na kraju nema veze sa onom početnom idejom, ali bitno je da se svi slože da je to to.

  1. Omiljena intonacija?

Miloš Majinović: Pa ne mogu reći da imam neku omiljenu intonaciju, postoje samo neke iz kojih je teže ili lakše pjevati, ali većina nasših pjesama se kreće od D do E, pa eto neka bude tako nekako.

S obzirom da Vi pišete tekstove za autorske pjesme benda, u čemu najčešće pronalazite inspiraciju?

Miloš: Inspiraciju za pisanje nalazim u raznoraznim stvarima, ljudima, dogadjajima koji su oko mene.. Ili u meni. Kako kad. Uglavnom se desi odjednom, neočekivano.

  1. Da li Vam je bas bio prvi instrument? Superman ili Batman?

Nikola Knežić: Kao i većina u r’n’r muziku se ulazi sa akustičnom gitarom, pa kad se skonta da je šest zica prekomplikovano prelazi se na četiri.

Trzalica ili prsti I zašto?

Nikola: Neke pjesme je nemoguće svirati trzalicom (ili obrnuto), a tehniku bira svako prema svojim sklonostima… Meni je jednostavno ugodnije koristiti trzalicu, ali to nije nikakva prednost niti nedostatak.

Superman ili Batman?

Jel se računaju nindža kornjače? U tom slucaju Mikelanđelo… Sad trenutno mi je omiljeni superjunak Frederik Bakman (bar dok ne uzmem nesto drugo da citam)….

  1. Jeste li imali neki bend prije nego što ste počeli svirati u Domino Efektu?

Siniša Mihajlović: Da, imao sam par bendova, uglavnom su to bili početnički koraci u muzičkim vodama, i uglavnom je to bila muzika uz koju smo svi odrastali i koju smo slušali u tom trenutku (oni najljepši dani, koji se pamte čitav život).

Čime se bavite pored muzike?

Siniša: Muzika jeste moj trenutni posao, i naravno da težimo kako ja, tako i svi momci iz benda ka ličnom, tako i grupnom usavršavanju. Ipak, moje zvanje je diplomirani inženjer računarstva i informatike, te pored muzike želja mi je da radim u struci. U današnje vrijeme informatika je sve zastupljenija u našim životima, te kao takva nudi pregršt mogućnosti za napredovanje i posao.

Učenici kojima ste predavali Vas često hvale, da li Vam je rad sa mladima težak?

Siniša: Meni je data prilika da radim kao nastavnik informatike, iako to nije u potpunosti posao iz moje struke, vrlo brzo sam se pronašao. Kada volite ono što radite, ništa vam ne pada teško, čak naprotiv, uživate u svakom trenutku, a kada je tako onda je tu i pozitivna atmosfera! Rad sa mladima/učenicima, jedan je inspirativan posao, sa puno dinamike, jer upoznate dosta različitih karaktera i potencijala!