U toku zimskog perioda, obzirom na relaksirane mjere Kriznog štaba po pitanju okupljanja u zatvorenom prostoru, ugostiteljski objekti puni su mladih ljudi što predstavlja idealan teren za Dragoljuba Trajkovića koji već 6 godina posjećuje ugostiteljske objekte u Brčkom gdje ga možemo vidjeti sa buketom crvenih ruža koje prodaje zaljubljenim parovima.

Ovaj zanimljivi posao naslijedio je od svog prijatelja nakon što je on otišao u Beograd, tako da je Dragoljub nastavio njegovim stopama. Po načinu držanja buketa zaključili smo koliko je Dragoljub vezan za svoj posao, a činjenica da dolazi iz Bijeljine u Brčko govori nam da postoji velika zainteresovanost za njegove primamljive crvene ruže.

Na pitanje da li su Brčaci romantični Dragoljub je ponosno pozitivno odgovorio, što se moglo vidjeti po izrazu njegovog lica. Za crvene ruže odlučio se zato što simboliziraju ljubav.

Nemamo baš svi jednak osjećaj za romantiku, bili smo svjedoci/kinje odbijanja kupovine cvijeta za voljenu osobu. Simbolična cijena cvijeta kreće se oko 5 BAM, a to na šta sve „bacimo“ novac i šta nam to zna biti preče od nezaboravnog trenutka s voljenom osobom možemo vidjeti na infografikonu: